Stijve spieren en stramme spieren

(Ongewone) lichamelijke belasting, steeds dezelfde beweging maken, een verkeerde houding en langdurig zitten of staan kunnen leiden tot stijve en stramme spieren. Dit is een gevolg van verzuring van de spieren. Door het onaangename gevoel is het verleidelijk om zo min mogelijk te bewegen. Beweging is juist belangrijk om de spieren zoveel mogelijk soepel te houden. Beweging bevordert de bloedcirculatie waardoor er meer zuurstofrijk bloed naar de spieren gaat en deze kunnen herstellen.

Naast beweging is het doen van rekoefeningen belangrijk. Door rekoefeningen rekken de spieren langzaam op, waardoor ze soepel blijven. Rustig rekken tot een lichte spanning wordt ervaren. Naast beweging, rekoefeningen heeft een massage of een warme douche ook een positief effect op het stimuleren van de bloedcirculatie. Geef je lichaam rust en waag je niet teveel aan intensieve lichamelijke inspanningen.

Aanbevolen producten

Cai Pan Mintzalf >>

Cai Pan Japanse pepermuntolie >>

Cai Pan Mintstift >>


CAI-PAN is niet alleen te gebruiken bij stijve en stramme spieren, maar ook ideaal voor klachten als hoofdpijnspierpijn, spierkramp, rugpijn, gewrichtspijn, slechte adem, muggenbeten, verkoudheid en een verstopte neus.