Spieren

 
 
Spieren zijn nodig om te kunnen bewegen. Meestal gaat dit zonder problemen, maar dat geldt lang niet voor iedereen. Pijnlijke spieren kunnen het leven soms behoorlijk bemoeilijken. Gelukkig is het in de meeste gevallen niet ernstig en kan het nodige worden gedaan om pijn in de spieren te verlichten. 
 

1) Gezondheidsproducten van Cai Pan bij pijnlijke spieren

Cai Pan mint-zalf bevat 33 procent Japanse pepermuntolie en heeft een verzachtende werking, waardoor de effecten van pijnlijke spieren worden verlicht. Cai Pan mint-zalf verbetert de doorbloeding en bevordert het natuurlijk herstel. Cai Pan mint-zalf wordt vaak gebruikt door mensen met pijn in de spieren, maar ook door sporters, fysiotherapeuten en (sport)masseurs.
 
Deze honderd procent zuivere pepermuntolie kent vele toepassingen, zoals bij pijnlijke spieren. De werking van Cai Pan Pepermuntolie dringt diep door waardoor de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Klachten als gevolg van spierkramp worden verlicht en het herstel bevorderd!
 
Omega-3 Visolie
Smeert de gewrichten waardoor deze soepeler bewegen, wat spierpijn helpt voorkomen. Visolie bevat de meervoudig onverzadigde vetzuren DHA en EPA. Deze verbeteren de werking van witte bloedcellen (leukocyten) bij ontstekingsreacties. Daarom heeft omega-3 visolie een gunstige invloed bij het voorkomen en behandelen van pijnlijke spieren.

Glucosamine - Chondroitine
Spierpijn wordt soms veroorzaakt door pijn in de gewrichten. Glucosamine is een belangrijke bouwstof van het kraakbeen én de synoviale vloeistof die zorgt voor de smering van pijnlijke gewrichten. Cai Pan Glucosamine bevordert de aanmaak van het kraakbeen en helpt zo gewrichten soepel te houden en pijnlijke spieren te voorkomen.

 

2) Wat zijn spieren?

Een spier is een verzameling cellen (weefsel) die de eigenschap heeft te kunnen samentrekken. Daarbij kan onderscheidt worden gemaakt tussen willekeurige en onwillekeurige spieren. In het eerste geval kan zelf worden bepaald of de spieren worden gebruikt, bij de laatste variant is dat niet het geval. Voorbeelden van onwillekeurige spieren zijn: hartspieren, spieren van de luchtwegen, spieren van (slok)darm en maag.
 
De willekeurige spieren zijn meestal bevestigd aan het bot een zorgen door samen te trekken ervoor dat de bewegende delen van het skelet (de gewrichten) kunnen bewegen.
 
Bij de beslissing om al dan niet te bewegen, spelen de zenuwen een grote rol. Die geleiden prikkels van en naar de hersenen die de spieren aansporen om samen te trekken of te verslappen.
 
Voor het samentrekken van de spieren is veel energie nodig. Spiercellen worden gevoed door suikers (glucose) die wordt verkregen uit het voedsel. Bij de verbranding (met behulp van zuurstof uit het bloed), komt de benodigde energie vrij. Een afvalproduct van deze verbranding is melkzuur dat zich ophoopt in de spier, waardoor deze verzuurt.
 

  3) Oorzaken van pijnlijke spieren

Er zijn diverse soorten van pijnlijke spieren die ook weer verschillende oorzaken kunnen hebben. De meest voorkomende veroorzakers van pijn in spieren zijn:
 
 
Bij al deze vormen spelen vaak vermoeidheid en overbelasting een rol. Ook overgewicht, uitdroging en een slechte lichamelijke conditie zijn veel voorkomende oorzaken.
 
 4) Voorkomen en behandelen van pijn in de spieren
 Om spieren gezond te houden, is een goede balans tussen beweging en rust van het grootste belang. Wanneer U al pijn in de spieren heeft, is het daarom verstandig de spier door rust te laten te herstellen, zonder deze helemaal te ontzien. Gelijkmatig bewegen bevordert de bloedsomloop waardoor voldoende zuurstof en suikers worden aangevoerd.
 
Sporters kennen het belang van een goede warming-up. Goed rekken en strekken verlengt de spier wat de doorbloeding stimuleert waardoor blessures worden voorkomen. Een cooling-down na afloop van de training, bevordert de afvoer van melkzuur waardoor de spier sneller herstelt van de inspanning.
 
Een deskundig uitgevoerde (sport)massage bevordert de afvoer van afvalstoffen en houdt de spieren soepel.
 
Een warm bad of douche houdt de spieren warm en bevordert zo de bloedsomloop. Mijdt daarom kou en tochtige ruimten.