Van spelletjes op het atletiekveld tot olympische droom

Revelinho Eind (geb. 1990, beoefent atletiek op hoog niveau en traint momenteel hard.

“Op een ondersteunend product móet je kunnen vertrouwen: CAI-PAN heeft dat bewezen!”

Al als klein jongetje wist Revelinho Eind één ding heel zeker: “Ik wil een keer deelnemen aan de Olympisch Spelen!” Kijkend naar de stormachtige ontwikkeling die hij doormaakt, lijkt zijn al jong gekoesterde wens zeker niet ondenkbaar. En eerder dan hij misschien zelf wel gehoopt had. Zijn specialisatie: de 400 én 110 meter horden.

 

Op zesjarige leeftijd begon Eind al met atletiek, zich nog niet bewust van zijn grote talent. “Ik ging een keer kijken bij een vriendje dat op atletiek zat. Zij deden leuke spelletjes, dat was vooral wat mij zo aantrok,” lacht hij. Door het plezier groeide atletiek vervolgens al snel uit tot een intensieve hobby, Eind was vaak op de atletiekbaan te vinden. Als zijn prestaties steeds beter worden, groeit bij hem langzaam het besef dat hij met zijn talent zijn Olympische droom misschien wel eens zou kunnen waarmaken. Eind: “Het gaat bij de Olympische Spelen natuurlijk allereerst om de sport. Maar alles er om heen, de sfeer, de happening: dat is uniek. Daar móet ik gewoon een keer geweest zijn!”

Leven in het teken van de sport
Inmiddels is atletiek dan ook allang geen hobby meer, voor Eind staat zijn héle leven momenteel in het teken van de ‘moeder aller sporten’: “Het is nog steeds mijn ‘hobby’, anders zou ik dit niet volhouden, maar ik benader het nu professioneel. Ik train vijf dagen in de week, maar ben eigenlijk ook naast de trainingen en wedstrijden voortdurend met de sport bezig. Vroeg naar bed, gezond eten, het hoort er allemaal bij. Het is natuurlijk niet altijd gemakkelijk om ‘nee’ te zeggen als mijn vrienden uitgaan, maar ik weet waar ik het voor doe. Ik wil mijn droom waarmaken.”

Eind studeert ook nog, maar volgt zijn HBO-opleiding Commerciële Economie aan een speciaal voor topsporters ontwikkelde hogeschool. “Dat ik samen met andere sporters studeer, helpt enorm. Je stimuleert elkaar én hoeft elkaar niets uit te leggen, iedereen begrijpt hoe belangrijk de sport voor je is. En door de opbouw van de studie ben ik toch in staat een opleiding te volgen, wat ik erg belangrijk vind. Anders was dat heel moeilijk geworden.”

Het belang van goede producten
Niet alleen in zijn specialisatie, de 110 en 400 meter horden, maar ook op verschillende vlakkebaanafstanden behaalt Eind zeer goede tijden. “Mijn doel is nu om het huidige Nederlandse record 400 meter horden te verbeteren. Mijn persoonlijke record moet ik daarvoor ook nog verbeteren.

Als professioneel sporter heeft Eind inmiddels een team van specialisten om zich heen verzameld. Samen met zijn coach en fysiotherapeut worden de trainingsschema’s zo opgesteld dat Eind op de juiste momenten de beste prestaties kan leveren. Daarbij spelen goede, ondersteunende producten ook een grote rol. “Die zijn belangrijk, want je moet er op kunnen vertrouwen dat die je ondersteunen. Ik verleg steeds mijn grenzen en vraag daarom nogal wat van mijn lichaam,” aldus Eind, die goede ervaringen heeft met CAI-PAN. “Laatst had ik tijdens het hordenlopen mijn knie flink bezeerd. Na het gebruik van CAI-PAN Mintzalf was mijn knie snel hersteld en kon ik mij al snel weer richten op het sprinten. Daarnaast verlichtte het de pijn erg goed.”

“CAI-PAN heeft bewezen te werken”
Eind weet zeker dat, als hij zich weer op die manier bezeert, hij gelijk weer CAI-PAN gebruikt. "Weet je", zegt hij ik heb een goede ervaring met de producten. “CAI-PAN heeft bewezen te werken, dat is voor mij voldoende!”